Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Paradrezura v sezoně 2021

 

Zatím jedinné informace k  této sezóně jsou následují termíny závodů:

►  26.6.2021             Královice u Slaného

►  11.-15.8.2021        Zduchovice                   MČR drezura/paradrezura

►   8.-10.10.2021       Hradištko u Sadské         Finále paradrezurního poháru

Žádné další informace se mě zatím nepodařilo najít - kvalifikace, apod. Až budou oficiálně zveřejněny, dám je i do aktualit na naše stránky.

 

 

 

Naše činnost v roce 2020

Po několikaleté odmlce znovu podávám informace o činnosti našeho klubu. Po celou tu dobu jsme se věnovali a stále věnujeme práci s handicapovanými jezdci i dětmi, připravujeme koně na jízdárně i v terénu.

A v loňském roce se nám i přes nepříznivé okolnosti dané „Covidem“, karanténou i všechmi omezeními podařilo po několika letech zúčastnit i paradrezurních závodů. A to se dvěma jezdci Petrem Novákem a Rosťou Vyhnálkem - oba startovali na stejném koni Vánek 5 ve skupině „Novice“ . Vánka má u nás ustájeného paní Lena Arava Novotná, která pro něho hledala vhodné ustájení a především využití, protože je pracovně velmi vytížená a je často v zahraničí. Jsme rádi,že pro naše paradrezurní jezdce máme k dispozici velmi šikovného koně, na kterém se mohou mnoho naučit. A dokázali to již na prvních závodech v Herouticích na konci července (2020), kdy startovali v kvalifikačních závodech nutných k účasti na „Finále Českého paradrezurního poháru“(ČPP). Oba jezdci předvedli výborně hodnocené jízdy a především Rosťa zajel na svých prvních závodech překvapivě dobře. Petr byl sice o kousek lepší,ale před lety již velmi úspěšně startoval. Díky těmto závodům se oba jezdci mohli zůčastnit již zmíněného Finále ČPP, které se konalo 2.-4.10.2020 v JK Equus Kinský v Hradištku u Sadské. Zde se víc dařilo Rosťovi,který ve tříkolové soutěži získal skvělé druhé místo, Petr byl celkově čtvrtý.Výsledek to byl velmi cenný,protože pro Rosťu to byly teprve druhé závody, Petr měl dlouhou závodní pauzu a jejich konkurenti jezdí mnoho let a mají neporovnatelně víc zkušeností.

Samozřejmě na závodech se každý snaží podat co nejlěpší výkon a získat co nejlepší umístění, ale při paradrezurních závodech jde i o setkávání a poznávání lidí, kteří jsou i přes svůj handicap aktivní a je krásné,že mezi paradrezurními jezdci je soudržnost, všichni přejí všem a vzájemně si pomáhají.

A nesmím zapomenout, že loni  na podzim si po několika letech opět sedla na koně Helena Kratochvílová a na jízdárně krásně předvedla svoji poslední volnou sestavu.

Uvidíme,jaká bude situace v roce 2021, ale pokud to jen trochu půjde,rádi se opět nějakých paradrezurních soutěží zúčastníme.

 

 

 

 

Aktuální informace  

POZOR !!!

ZMĚNY Klasifikačních skupin

-  od 1.1.2017 dochází ke změně názvu klasifikačních skupin. První je uvedený název platný od 1.1.2017, v závorce název současný:

I  (Ia),   II  (Ib),    III  (II),    IV  (III),    V  (VI) 

-   profily handicapu se zatím nemění

-   mezinárodní klasifikaci bude od 1.1.2017 možné získat je n na vybraných mez.závodech. Přihlášení na klasifikaci je možné provést jen přes ČJF

 

 

 

 

Paradrezurní soutěž 13.9.

JS Equus Kinský - Hradištko u Sadské - pořádá 13.9. v rámci drezurních závodů i paradrezurní soutěž (volné sestavy na hudbu). Orientační začátek paradrezur je kolem poledne, více na JS Equus Kinský.

 

Závody: Heroutice 14.6.2015 

V rámci drezurních závodů proběhla v Herouticích již tradičně i paradrezurní soutěž. Parajezdec našeho klubu Petr Novák zde poprvé startoval v II. klasifikační skupině do které je zařazen (byl to jeho druhý start vůbec).  S Buráčkem  získali nejlepší ohodnocení  58, 235% a stali se tak nečekanými vítězi.   Blahopřejeme.

 

Soustředění paradrezury - Master Horse Club, Svojetice

28.-29.3. proběhlo  v areálu Master Horse Club ve Svojeticích u Mukařova soustředění pro začínající paradrezurní jezdce, jejich koně a trenéry -  Paradrezurní soustředění ve Svojeticích

 

 

 

Od 1.12. 2014 jsou všechny informace k paradrezuře uvedeny na stránkách:

http://www.drezura-cjf.cz  / paradrezura 

To znamená i kalendář závodů,pravidla,kontakty apod.

 


►      Bykáň 18.5. 2013

 

 

 

             Tradičně jsme se zúčastnili Jezdeckého dne na Bykáni. Tento rok nás výborně reprezentovali sourozenci Beránkovi -oba s  naším welshponym Kubou. Kristýnka startovala v úloze team test  Ib (krok a klus), tady určené pro malé nebo začínajicí jezdce a svoji soutěž vyhrála. Michal jel drezurní úlohu Z1 a mezi osmi převážně o kus staršími jezdci získal krásné druhé místo. 

           

      Bykáň  19.5. 2012

            "Jezdecký den pro jezdce handicapované i zdravé"  uspořádala již tradičně  Stáj Rozárka.    Náš klub vyslal do soutěží tři jezdce a všichni k naší radosti reprezentovali úspěšně. Paradrezuru zastupovala Helena Kratochvílová s Buráčkem a svoji skupinu vyhrála.  V kategorii nejmladších jezdců, pro které byla vypsána paradrezurní úloha Ib Team test (krok a klus), si výborně vedla sedmiletá Kristýna Beránková s Kubou, která při své premiéře skončila z pěti soutěžících na krásném druhém místě. A radost nám udělal i nejmladší účastník drezury Z1 devítiletý Michal Beránek, který se, také s Kubou, umístil mezi osmi startujícími na moc pěkném čtvrtém místě. Byl to velmi příjemný den a všichni jsme odjížděli spokojení.

 

 

 

Equiservis 

Už se ani nepamatuji, kdy naposledy nám někdo nabídl pomoc a podporu. To se stává         opravdu velmi zřídka.  V současné době vlastně nemáme ani sponzory - naše práce není    dost  "reklamně" zajímavá a ostatní aspekty nejsou důležité.

Proto jsme byli velmi překvapeni přístupem  Equiservisu, kde nám sami nabídli podporu a spolupráci .  Nesmírně si takového postoje vážíme a moc děkujeme.