Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR 2016

pro rok 2016 nám ČJF pořádání MČR nepřidělila. Bylo spojeno s drezurním MČR ve Zduchovicích.

Podle našeho názoru toto propojení MČR není (na rozdíl od dalších závodů) šťastné. A MČR ve Zduchovicích nám naši doměnku potvrdilo. Jsme toho názoru,že MČR v paradrezuře by mělo být výhradní "oslavou" paradrezurních jezdců, kde je veškerá pozornost po celou dobu akce věnována jen těmto jezdcům. Zaslouží si to.

Názor ČJF je ale jiný a tak i do budoucna bude zřejmě zachován letošní systém. 

 

 

 

 

MČR v paradrezuře  3.- 4.10. 2015

    pořádal Klub Kvítek

       pod záštitou ministra zemědělství

                                               Mariana  Jurečky                                                logo_mze_web.jpg

           z pověření České jezdecké federace

                                                   logocjf_web.jpg

                                  

Mistrovství České republiky v paradrezuře letos pořádal Klub Kvítek již po šestnácté. Z toho  pět posledních ročníků proběhlo v krásném areálu JS Equus Kinský v Hradištku u Sadské, kde rodina Půlpánových dokáže vždy vytvořit pro paradrezurní jezdce velmi přátelskou a klidnou atmosféru.   

Po pěti škrtech na poslední chvíli se sjelo 13 jezdců včetně dvou německých jezdkyň. Jejich výkony hodnotil sbor rozhodčích ve složení Suzanne Petty z Velké Británie(hl.rozhodčí), Pavla Loudová a Miloslav Perníček.

Tradičně jsme před hlavní soutěže zařadili dvoukolovou Cenu Zuzky pro začínající a neklasifikovatelné jezdce – té se zúčastnili tři jezdci. První kolo vyhrál Jan Dekastello s Luganem(TJ Orion), ve druhém zvítězila Tereza Dubcová s Raráškem(Klub Kvítek), třetí byl v obou kolech Jan Rous s Codamem (Stáj Honzík). Po součtu výsledků z obou kol celkově zvítězila Tereza Dubcová s Raráškem 63,85%, druhé místo získal Jan Dekastello s Luganem 63,20% a třetí byl Jan Rous a Codam 61,55%.

 Všechna tři kola mistrovské soutěže byla otevřená a  startovalo v nich osm českých jezdců a dvě  jezdkyně z Německa. Začínalo se  v sobotu dopoledne „Team testem“, kde ve svých skupinách zvítězili ve sk.Ia Lukáš Hnát a Mon Aer (Stáj Rozárka)se 70,72%, ve sk.II Baerbel Hick a Rigoletto(GER) - 67,89%, ve sk. III Martina Benzinger a Fulton´s Point(GER) - 67,63%a ve sk. IV Zuzana Fialová s Larinem(Klub Kvítek) – 62,34%.

Druhé kolo „Individual Championship test“ se jelo v sobotu odpoledne  a všechny skupiny měly stejné vítěze jako v kole prvním, jen většina jezdců zajela lépe – L.Hnát získal73,91%, B.Hick 72,71%, M.Benzinger 69,11% a Z.Fialová měla stejný výsledek jako v kole prvním 62,34%.

V podvečer proběhlo dekorování všech tří sobotních soutěží a večer se většina jezdců a jejich doprovodu sešla v místní restauraci na přátelském posezení.

V neděli předvedli jezdci v závěrečném třetím kole MČR své volné jízdy. Je to vždy  nejzajímavější část závodů jak pro jezdce,tak pro diváky a letos předvedli všichni soutěžící velmi pěkné výkony. Vůbec nejlepší volnou jízdu ze všech zajel Lukáš Hnát s Mon Aer, kterou rozhodčí ohodnotili 79,83%, jen 0,41% méně získala A.Vištalová (oba sk. Ia), třetí nejlepší jízda se povedla M.Benzinger s Fulton´s Point – 78,08%.         

Všechni jsme byli nadšení , že nejvyšší známku v rámci celých závodů získal český jezdec Lukáš Hnát ,který získal nejlepší hodnocení dokonce ve všech třech kolech, protože doposud jsme za zahraničními účastníky byli vždy o několik procent pozadu. I další  čeští paradrezuristé se výkonnostně výrazně zlepšili.

Velmi nás těší, že se závody moc líbily anglické rozhodčí Suzanne Petty - jak areál JS Equus Kinský kde se konaly, tak výkony jezdců a v neposlední řadě celková atmosféra mistrovství.

 

 Výsledky:

MČR celkem.docx

Cena Zuzky celkem.docx

TEAM TEST Sobota 3.10.docx

INDIVIDUAL TEST sobota 3.10..docx

FREESTYLE Neděle 4.10.docx

 

 

Děkujeme  všem, kdo nás podporují:

 Daňová a účetní kancelář Vladimíra Šretra,  Equiservis, Fitmin, Hasiči Turkovice, JS Equus Kinský,   Městská část  Kbely, Obec Ondřejov                                                                                      

sretr-logo.jpgequiservis_web_maly.jpg.png                       bile-logo-fitmin-v-zelenem-poli.jpg 

   

 

hasici.jpg

js_ek_napis_web.jpgznak_kbely.jpg

 

 

 

 

 

Mediální partner: Jezdci.cz a EquiTV            

    equitv.cz_small.jpg

jezdci-cz_logo_web_male.jpg

 

 

 

 

 

 

MČR 2014

 Výsledky sobota 4.10.

 Výsledky neděle 5.10.

MČR paradrezura 2014

Rozpis MČR v paradrezuře 2014

Přihláška MČR v paradrezuře 2014

Přihláška Cena Zuzky 2014

 

MČR 2013

výsledky MČR v paradrezuře 5.-6.10.2013

MČR 2013 - fotogalerie

Mistrovství ČR v paradrezuře 2013