Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
 

Klub Kvítek   



 Občanské sdružení Klub Kvítek je nezisková organizace. Její činnost je zaměřena na využití volného času handicapovaných formou jezdeckého výcviku s možností účasti na paradrezurních závodech.

Hiporehabilitaci se někteří členové klubu věnují od roku 1986, od roku 2006 se specializujeme  jen na jezdecký výcvik handicapovaných a paradrezuru.  Za tu dobu jsme získali určitou praxi jednak při vlastní práci, jednak při odborných kurzech a seminářích doma i v zahraničí. Úsilí a výsledky našich členů  daly v roce 1999 podnět ke vzniku Klubu Kvítek.
S činností jsme začínali v Praze, od roku 2001  pracujeme v Ondřejově (Praha-východ). Postupně jsme na dlouhodobě pronajatých pozemcích svépomocí vybudovali základní zázemí pro provoz – stáje s dalším příslušenstvím, pískovou jízdárnu a výběhy.

Ve výcviku máme čtyři koně - dva české teplokrevníky,welshského ponyho a welsh coba. S koňmi se mimo pravidelného jezdeckého výcviku zúčastňujeme podle možností národních i mezinárodních paradrezurních soutěží a tréninkově i dalších závodů.

Jezdecký výcvik zabezpečuje náš tým odborníků ( náš tým ). Handicapovaní jezdci absolvují základní výcvik a podle svého zájmu a dalších možností se mohou účastnit paradrezurních soutěží ( paradrezura ), nebo jezdí jen „doma“ na jízdárně i na vyjížďky po okolí.   

Kromě pravidelné práce jsme se vždy snažili přiblížit tuto problematiku dalším zájemcům i pořádáním  soutěží, soustředění, seminářů, besed. Poté co  se v.roce 2015 naše předsedkyně Jana Zenklová rozhodla ukončit svoji funkci ve vedení české paradrezury vzhledem k požadavkům zástupců ČJF ukončil i náš klub (alespoň dočasně) svoje aktivity v předchozím rozsahu a nadále se věnujeme jen tréninku. Samozřejmě všem zájemcům o tuto prolematiku,kteří nás osloví, velmi rádi pomůžeme a poradíme.  

V letech 2004- 2015 jsme byli pravidelnými pořadateli mezinárodních závodů v paradrezúře a mistrovství ČR v této disciplíně.

Kromě práce s vlastními členy pomáháme v oblasti jezdeckého výcviku handicapovaných několika dalším zájemcům, za kterými dojíždíme. Snažíme se také rozvíjet možnost seznámit se s jezdectvím handicapovaných zájemcům z celé ČR formou lekcí a konzultací přímo u nás.

Naši činnost prezentujeme podle možností na web. stránkách, v odborném i běžném tisku,  a v TV .

Klub funguje na základě dobrovolné práce jeho členů.